ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Οι ελαστικές μεταφορικές ταινίες με συνθετικά λινά ΕΡ είναι η πιο σύγχρονη λύση όσον αφορά τους ιμάντες με λινά. Υπερτερούν σαφώς τεχνολογικά από τις ταινίες με λινά NYLON αλλά και από της παλαιάς τεχνολογίας ταινίες με βαμβακερά λινά. Προτερήματα των ταινιών με συνθετικά λινά ΕΡ:

 • Μικρή τάνυση
 • Πρακτικά 100% αφομοίωση της αντοχής θραύσεως του ιμάντα στο σημείο συγκολλήσεως
 • Μεγάλη αντοχή στη σύνδεση με μεταλλικούς συνδετήρες
 • Δεν γίνεται διαχωρισμός των λινών στα άκρα της ταινίας
 • Άριστος σχηματισμός σκάφης
 • Πολύ καλή αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες και πλήρη μόνωση από τη σήψη και την υγρασία

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΛΥΝΑ - Technical data sheet - PDF

Οι ταινίες αυτές είναι κατασκευασμένες αποκλειστικά και μόνο με λινό, ενώ έχουν και μια πολύ λεπτή στρώση ελαστικού στην πάνω και την κάτω πλευρά τους. Το κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η πολύ μεγάλη αντοχή τους και η πολύ μικρή επιμηκυνσή τους. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε εφαρμογές αντί των συρμάτινων ταινιών.


Οι ταινίες με σύρματα εσωτερικά στην ταινία αντί για λινά είναι κατάλληλες για μεγάλου μήκους ταινιόδρομους με βαριά χρήση. Το βασικότερο πλεονέκτημα τους έναντι των ταινιών με λινά είναι ότι η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ μεγαλύτερη.


ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ - Technical data sheet - PDF
ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ - Technical data sheet - PDF (Printable version - Landscape - A4)

Οι σωληνωτές μεταφορικές ταινίες είναι ταινίες οι οποίες παραλαμβάνουν το υλικό ανοιχτές και στην συνέχεια τα ράουλα στα οποία κινούνται είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να αλλάζει σχήμα η ταινία και να γίνεται σωληνωτή. Αυτού του τύπου οι ταινίες προσφέρουν:

 • Προστασία από τυχόν διαρροές, με συνέπεια την μηδενική απώλεια υλικού
 • Μεταφορά του υλικού σε δύσκολές και απαιτητικές διαδρομές όπως π.χ. με κλειστές καμπύλες
 • Δυνατότητα μεταφοράς υλικών σε σκόνη, ακόμα και σε κλειστούς χώρους όπως π.χ. τούνελ

Οι ιμάντες με χυτό τακούνι κατασκευάζονται σε ειδικό καλούπι της πρέσας όπου γίνεται συγχρόνως ο βουλκανισμός της ταινίας και του τακουνιού με αυτόν τον τρόπο τα τακούνια είναι ενσωματωμένα (μασίφ) με την άνω επικάλυψη της ταινίας. Τα τακούνια είναι σε σχήμα V, U και υπάρχουν σε ύψη 15mm & 25mm. Οι ιμάντες με χυτό τακούνι χρησιμοποιούνται όταν είναι αναγκαίο το υλικό να μεταφερθεί σε μεγάλες κλίσεις. Οι ταινίες με λεία επιφάνεια έχουν μέγιστη κλίση μεταφοράς έως 20° (ανάλογα με το υλικό). Αντίθετα με τους ιμάντες με χυτό τακούνι υπάρχει η δυνατότητα για γωνία κλίσεως 30°- 40° ανάλογα με το υλικό. Αποτέλεσμα των μεγάλων κλίσεων που δίνουν αυτές οι ταινίες, είναι η εξοικονόμηση χώρου και το μικρότερο κόστος της κατασκευής του σκελετού της μεταφορικής ταινίας (λόγω μικρότερου μήκους).


ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΧΥΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ - Technical data sheet - PDF

Έχουμε την δυνατότητα συγκόλλησης κυματοειδούς παραπέτου ή τακουνιού στις λείες ελαστικές ταινίες. Η συγκόλληση γίνεται με ειδική, υψηλής αντοχής κόλλα για να πετύχουμε άριστα αποτελέσματα και πολύ υψηλή αντοχή. Στις ταινίες με παραπέτο & τακούνι πετυχαίνουμε τα παρακάτω:

 • Αυξημένη παροχή, με μικρότερο πλάτος
 • Δεν χύνεται το μεταφερόμενο υλικό έξω από την ταινία
 • Μεγάλες γωνίες κλίσεως, έως 90°

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕ ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΕΣ ΠΑΡΑΠΕΤΟ - Technical data sheet - PDF